Umutlu bekleyiş!
Anne karnında kordon dolanması nedeniyle beyninde hasar oluşan ve yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren 2 yaşındaki Taha Gümüştekin’in annesinin en büyük hayali, oğlunun kendisine sarılarak “anne” dediği günleri görebilmek.
Anne karnında kordon dolanması nedeniyle beyninde hasar oluşan ve yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren 2 yaşındaki Taha Gümüştekin’in annesinin en büyük hayali, oğlunun kendisine sarılarak “anne” dediği günleri görebilmek.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde oturan Necla ve Gültekin Gümüştekin çifti, “serebral palsi” hastalığı tanısı konulan ve epilepsisi de olan oğulları Taha’nın sağlığına kavuşması için mücadele veriyor.
Antalya Valiliği, anne karnında boynuna kordon dolandığı için beyninde hasar oluşan ve vücudunun hiçbir yerini oynatamayan Taha için 50 bin liralık yardım kampanyası başlatılmasına izin verdi. 8 Ağustos’ta sona erecek kampanyada şu ana kadar yaklaşık 20 bin lira toplandı. Kendilerine destek verenlere teşekkür eden Gümüştekin çifti, çocuklarının sağlığına kavuşacağı günün hayaliyle yaşıyor.
“Yıllık masraf 50 bin lira”
Taha’nın annesi Necla Gümüştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğumdan sonra 3 ay yoğun bakımda kalan oğlunun 7 cihaza bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü söyledi.
Kullandıkları medikal ürünlerin çok pahalı olduğuna dikkati çeken Gümüştekin, “Bu masraflara yetişemediğimiz için Valiliğe başvurduk. Valilik araştırdı ve medikal ürünlerin masrafını çıkardı. Yıllık masrafın 50 bin lira olduğunu belirlediler. Bunun üzerine Taha için 50 bin liralık bir kampanya başlatıldı.” dedi.
Taha’nın ileride bazı ameliyatlar olması gerektiğine de değinen Gümüştekin, öncelikle epilepsi ameliyatının yapılması gerektiğini aktardı. Oğlunun daha sonra ise beyin ameliyatı geçirmesi gerektiğini anlatan Gümüştekin, kafatasındaki çökmenin beyin gelişimini engellediğini vurguladı.
“Bayramlar geldi geçti, biz pencereden insanları seyrettik”
Oğlunun yatağa bağımlı olması nedeniyle zor bir yaşam sürdüklerini dile getiren Gümüştekin, şöyle devam etti:
“Bayramlar geldi geçti, biz sadece pencereden insanları seyrettik. Taha yatağa mahkum olduğu için hiçbir şey yapamadık. Bir yere gidemiyoruz, gezemiyoruz. Bakıyorum aileler, çocuklarını arabalarına bindirmiş parklara götürüyorlar, gezdiriyorlar. O ‘anne’ diyemiyor. Sadece bakıyor ve yatağa mahkum bir şekilde yaşıyor. Kucaklayıp evin içinde dolaştırdığımız da bile mutlu oluyor. Tabii benim de hayallerim var. Keşke oğlum da ‘anne’ dese bana sarılsa. Gezsek, dolaşsak, koşsa, oynasa. Yiyemiyor, içemiyor, yürüyemiyor, elini kolunu kaldıramıyor. Her şeyden mahrum şu anda.”
“Önce epilepsi durdurulmalı”
Öncelikle Taha’nın epilepsi nöbetlerinin durmasını istediklerine işaret eden Gümüştekin, epilepsi nöbetleri önlemek için kullandıkları 6-7 ilacın Taha’nın organlarını olumsuz etkilediğini belirtti.
Ankara’da görüştükleri bir doktorun fizik tedaviyle çocuklarının el kol hareketleri yapmaya başlayabileceğini söylediğini anlatan Gümüştekin, “Uzun bir tedavi süreci var. Bu süreçler tabii çok pahalı. İyileştirmek için çaba gösteriyoruz. Ailelerimizin de desteğiyle 2 yıldır oğlumuz daha iyi olsun diye elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.
“Amacımız, Taha’nın ameliyatını yaptırabilmek”
Yaklaşık 6 aydır işsiz olan baba Gültekin Gümüştekin de 2 yıldır çok sayıda doktora gittiklerini ve doktorların Taha’nın düzelemeyeceğini söylediklerini söyledi.
Buna rağmen eşiyle yılmadan mücadele ettiklerini ifade eden Gümüştekin, şunları kaydetti:
“Ailelerimiz ve bizim verdiğimiz mücadele yeterli olmuyordu. Bizim önceliğimiz Taha’nın epilepsi rahatsızlığını tedavi ettirebilmek. Çok ileri düzeyde sağlıklı olmasa bile ellerini kollarını ve ayaklarını oynatarak yürüyebilmesini istiyoruz. Amacımız, iyi bir beyin cerrahı bularak Taha’nın ameliyatını yaptırabilmek. ‘Bir El Bir Hayat Projesi” kapsamında bize destek veren bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz.”